Sekalaisia kysymyksiä

Veljille esitetyt kysymykset.
User avatar
Rúnatýr
Posts: 554
Joined: Mon Jan 06, 2020 10:49 pm
Location: Alfheimr

Re: Sekalaisia kysymyksiä

Post by Rúnatýr »

Tarkoitus ei ollut siis asettaa "uutta" ja "vanhaa" vastakkain, vaan todeta, että molemmista löytyy paljon hyvää ja paljon huonoa. Internetissä on suuret mahdollisuudet tietenkin, jos vain ihmiset oppisivat käyttämään sitä hyödyllisesti kaiken maailman likakaivojen ja kuplien sijaan.
Ing was first amidst the East Danes so seen, until he went eastward over the sea. His wagon ran after. Thus the Heardings named that hero.
User avatar
Smaragd
Frater
Posts: 907
Joined: Thu Jan 09, 2014 4:27 am

Re: Sekalaisia kysymyksiä

Post by Smaragd »

Rúnatýr wrote: Fri Jan 08, 2021 8:39 pm Asian voisi muotoilla myös toiselta puolen siten, että miten on mahdollista, että internetin aikakaudella koko (todellisen) sivistyksen käsite tuntuu lähes romahtaneen? Meillähän on periaatteessa käytössä koko Aleksandrian kirjasto ja universaali viisaus, mutta harva sitä vaikuttaa hyödyntävän. "Metsästä" löytyy paljon sellaista, mitä ei Internet pysty koskaan korvaamaan.
Rúnatýr wrote: Fri Jan 08, 2021 8:47 pm Tarkoitus ei ollut siis asettaa "uutta" ja "vanhaa" vastakkain, vaan todeta, että molemmista löytyy paljon hyvää ja paljon huonoa. Internetissä on suuret mahdollisuudet tietenkin, jos vain ihmiset oppisivat käyttämään sitä hyödyllisesti kaiken maailman likakaivojen ja kuplien sijaan.
Se loikka mikä internetin käyttöönotossa on tehty on tosiaan tuonut myös entistä enemmän haasteita mm. valintojen monipuolisuuteen, järjestykseen ja asioiden tarkoituksenmukaisuuteen liittyen. Ja nämä haasteet voidaan nähtä yhtäaikaa tulleen muuallakin eteemme myös internetin ulkopuolella. Ei ole tosiaan pelkkä puhdas helpoite saada kaksiteräinen miekka käteensä.

Olen myös miettinyt viimeaikoina olisinko kyennyt niin vahvasti kiinnittäytymään aikoinani okkultismiin jos se vain olisi tullut jossain internetissä vastaan eikä selkeän johdattelevalla tavalla eri puolilla elämän pintoja ja tiettyjen valintojen seurauksena. Tuskin. Siksi universaali viisaus vaatinee muutakin kuin tämän "Aleksandrian kirjaston", jonne voisi katsoa helposti eksyttävän.
User avatar
Aquila
Frater
Posts: 760
Joined: Sat Jul 17, 2010 12:14 pm

Re: Sekalaisia kysymyksiä

Post by Aquila »

Kai kyse on paljon siitäkin, että tiedon määrä yksinään ei vielä auta paljonkaan. Tieto vaatii kontekstin tuntemista ja ehkä jonkinlaista kykyä itsereflektioon, johon sisältyy rehellisyys oman tiedon ja ymmärryksen laajuudesta ja sen rajoitteista. On liian helppoa esiintyä tietävänä, kun on tutustunut vähäisesti johonkin ja kuvitella sen olevan koko totuus asiasta. Tiedon pinnallisuus ja yksipuolisuus tuntuu korostuvan. Usein näyttää olevan tärkeämpää edustaa jotain kuin tunnustaa asioiden monimutkaisuus ja tiedon vajavaisuus.
Hairetikos
Frater
Posts: 42
Joined: Tue Nov 28, 2017 10:56 pm

Re: Sekalaisia kysymyksiä

Post by Hairetikos »

Samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa. Loputon määrä tietoa ja vähäiset tai olemattomat kyvyt käsitellä sitä on aika riskialtis kombo. Lisäisin myös, että internetin älyttömän nopea kehitys ja levittäytyminen kaikkialle on antanut äänen ja tai ainakin mahdollisuuden äänekkyyteen jotakuinkin kaikille. Sivistys itsessään ei varmaan voi sen huonommin kuin ennenkään, sivistymättömät vain ovat nousseet puhujapönttöön.
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 4035
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Sekalaisia kysymyksiä

Post by Nefastos »

Omaksi pitemmäksi ja polveilevammaksi keskustelukseen sukeutunut kysymys siirretty → Astralismi, mediumismi, hurmos
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Post Reply