Sekalaisia kysymyksiä

Veljille esitetyt kysymykset.
Mars
Posts: 73
Joined: Wed May 15, 2013 1:54 pm

Re: Sekalaisia kysymyksiä

Post by Mars »

Onko Azazelin Tähden rukoustyöskentelyssä suuri merkitys sillä luetaanko rukoukset ääneen, hiljaisella äänellä vai äänettömästi? Tarkoitan erityisesti teurgisia rukouksia.
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 3931
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Sekalaisia kysymyksiä

Post by Nefastos »

Ei ole. Tapa joka tuntuu oikealta itselle on paras.

Minulle henkilökohtaisesti melko syvä äänenkäyttö on parhaita tuloksia antava esitystapa, milloin se vain on mahdollista. (Pari päivää sitten luin keskipäivän rukoukset lyhyesti junassa, ja pidättäydyin loitsuamasta niitä ja mantroja kovin kovaan ääneen...) Toisaalta esimerkiksi tantrakirjallisuus erottelee useita eri vâcin eli pyhä äänen muotoja, joista ääneen lausuttu ääni on heikoin; maagisesti vaikuttavampana pidetään äänettömästi artikuloitua, ja kaikkein vahvimpana tyystin artikuloimatonta ääntä. Viimeisellä oletan tarkoitettavan sitä sydämen mystistä kokemusta, joka ei sanallistu meidän yleensä tarkoittamallamme tavalla, vaan jossa "ääni" on älyllisesti (kaavallisesti, logosisesti) oivallettu mutta tavanomaisessa mielessä "sanaton" esitys.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Mars
Posts: 73
Joined: Wed May 15, 2013 1:54 pm

Re: Sekalaisia kysymyksiä

Post by Mars »

Kiitos vastauksesta!
Nefastos wrote: Sat Nov 07, 2020 11:55 am Viimeisellä oletan tarkoitettavan sitä sydämen mystistä kokemusta, joka ei sanallistu meidän yleensä tarkoittamallamme tavalla, vaan jossa "ääni" on älyllisesti (kaavallisesti, logosisesti) oivallettu mutta tavanomaisessa mielessä "sanaton" esitys.
Juuri näin. Kuten Ervast esittää Jeesuksen salakoulussa:
...rukous ei ole eksoteerinen ulkonainen asia, jota voitte tehdä toisten ihmisten nähden, vaan rukouksen ihminen suorittaa sillä tavoin, että hän menee omaan kammioonsa ja sulkee ovensa ja rukoilee yksikseen hiljaisuudessa.
&
Ei kukaan tiedä että rukoilemme, kun rukoilemme omassa sydämessämme.
Post Reply