Laatulehtiä

Keskustelu muusta kuin Azazelin Tähden omasta kirjallisuudesta.
Tähti
Posts: 175
Joined: Wed Oct 15, 2014 11:00 am

Laatulehtiä

Postby Tähti » Fri Sep 16, 2016 12:43 pm

Tulipa mieleen kun näin että yksi kahvila pyysi asiakkaita tuomaan sinne laatulehtiä.

Oma kokemus on että ylipäänsä aika harvassa tosi laadukkaan oloiset lehdet nykyään. Suomesta nyt tullut luettua Image-lehteä aika usein, samoin musiikkilehtiä Soundi, ja Rumba.

Kiinnostaisi kyllä jos on suositella muitakin laadukkaita yleislehtiä (kuin okkultismi-aiheisia) mitkä voisi avartaa, onko esim jotain vastaavia kuin Image-lehti ulkomailla? (tai miksei Suomessakin lisää)

David Bowie ainakin Top 100 kirjasuositustensa perusteella tuntunut keskittyneen yleisesti mieltä avartaviin aiheisiin ja okkultismiin. Samalla listalla myös yksi lehti: "Private Eye (satirical magazine, ’60s – ’80s)". Olen meinannut että voisi harkita etsiä jostain käytettynä esim.

http://www.davidbowie.com/news/bowie-s- ... list-52061

Okkultismi-tyyppisistä aiheista nyt tulee mieleen Suomessa Hermeetikko, kohtalaisen mielenkiintoinen omasta näkökulmasta, ei kuitenkaan ihan suurimpia suosikkeja.

Googlailin Lontoon okkulttisia kirjakauppoja, niin samalla tuli vastaan tämmöinen kuin Watkins Magazine, vähän new age-vaikutteinen, mutta tykkään kyllä monesti aika moderneistakin aiheista, tilasin pari irtonumeroa kokeeksi.

http://www.watkinsbooks.com/magazine

Saa suositella okkultismi-tyyppisistä aiheistakin lehtiä.

Ja semmoisiakin lehtiä, mitkä ei enää ilmesty, mutta mitä voisi saada jostain käytettynä.
Seeker
Posts: 8
Joined: Wed Nov 18, 2015 1:12 pm

Re: Laatulehtiä

Postby Seeker » Fri Sep 16, 2016 6:40 pm

Esoterian saralla Abraxas Journal on ehdottomasti tutumisten arvoinen.Irtolehdet (niin kuin muukin Fulgurin julkaisut) ovat kai vieläkin tällä hetkellä alennuksessa.
https://fulgur.co.uk/abraxas/
Sivut sattumalta tällä hetkellä alhaalla,mutta varmasti pian taas toiminnassa.

Anathema Publishingin Pilgramin kolme numeroakin saisi nyt koottuna.
https://www.freewebstore.org/anathemapu ... 06936.aspx

http://clavisjournal.com vaikuttaa myös mielenkiinoiselta.
"One does not become enlightened by imagining figures of light, but by making the darkness conscious."
Tähti
Posts: 175
Joined: Wed Oct 15, 2014 11:00 am

Re: Laatulehtiä

Postby Tähti » Thu Oct 13, 2016 10:12 am

Kiitti suosituksista Seeker, jotkut noista vaikutti ehdottomasti kokeilun arvoisilta minun makuuni. Pitää harkita jossain vaiheessa ehkä tilata.

Tuli muuten pari lehteä tuota Watkins Magazinea postissa, ei ihan omia laatuvaatimuksiani täyttänyt, harmi kyllä. Joitakin ihan ok juttuja, varmasti jos ei ole kovinkaan hyvin perehtynyt käsiteltyihin aiheisiin niin voi hyötyäkin näistä, tai löytää tätä kautta mielenkiintoisia muita juttuja. Harmittavaa vaan omalta kantilta, että olen kohtalaisesti jo perehtynyt aihepiireihin, ja lehden jutut ei nouse kovin korkealle tasolle. Selkeestikään ei ole ollut ideana tehdä maailman parasta lehteä aihepiiristä tai edes sinne päin, vaan halvalla kohtalaisen kiinnostava lehti, josta hyötyy vähän sekä kirjailijat että kirjakauppa markkinointimateriaalina.
Seeker
Posts: 8
Joined: Wed Nov 18, 2015 1:12 pm

Re: Laatulehtiä

Postby Seeker » Thu Oct 27, 2016 8:59 pm

Tuli mieleen in jälkikäteen,että New Dawn magazine http://www.newdawnmagazine.com
voisi myös täyttää mainitsemasi kriteerit esoterisenä "yleislehtenä'.
En ole itse lehteä lukenut, mutta vaikuttaisi vähän Watkinsin tapaiselta lehdestä olevan kyseessä..
"One does not become enlightened by imagining figures of light, but by making the darkness conscious."
Tähti
Posts: 175
Joined: Wed Oct 15, 2014 11:00 am

Re: Laatulehtiä

Postby Tähti » Fri Oct 28, 2016 4:24 pm

Vaikka tämä onkin aikalailla okkultismiin keskittynyt foorumi, niin vähän samalla tavalla kuin esim hyvät elokuvat tai laadukas kaunokirjalisuus voi räjäyttää tajunnan, niin myös lehdet voi tehdä saman. Lehdet mun mielestä vielä yksi parhaista formaateista tuohon tarkoitukseen, koska ne on erityisen helposti lähestyttäviä. Laatu on nimenomaan myös sitä että mietitty, missä formaatissa juttu toimii parhaiten. Ei samanlaisia juttuja lehteen, kuin mitä kirjassa olisi hyviä jne.

Minkä takia juuri muista aiheista kuin okkultismista lukeminen on hyväksi, yleensä kuitenkin aika perusasiat mitkä omaksanut automaattisesti yhteiskunnassa olisi myös hyvä kyseenalaistaa tai nähdä laajemmasta näkökulmasta. Esim nähdä koko länsimainen kulttuuri ulkopuolelta. En nyt tarkoita mitään varsinaista kapinaa nykyaikaa tai länsimaista kulttuuria vastaan, mutta aika moni juttu voi osoittautua joko turhankin itsestäänselvyytenä otetuksi, tai hyvin oudolta todellisen merkityksen näkökulmasta.

Nimenomaan uudenlainen tapa ajatella ja kokea on tosi hyvä herätys monesti.

Olen vähän vanhempi kuin moni täällä, muistelen että 90-luvulla oli jonkun verran tosi kovia lehtiä. Nettiäkään ei oikein ollut siihen aikaan kunnolla käytössä, niin melkoinen tajunnanräjäytys kun tuli esim ilmaisjakelulehti Like Uutiset vastaan lukioiän alussa. Outoja juttuja, vähän Vice Magazinen tapaisista aiheista. Lehti taisi vähän laimeta ennen loppuaan kylläkin.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Like-uutiset

Muutama muukin aika erikoinen lehti tuli Suomessa vastaan samoihin aikoihin, en nyt muista enää nimeltä kaikkia kyllä. Samoin joku julkaisi Papalagin ilmaisjakelulehtenä yhtenä numerona.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Papalagi
Tähti
Posts: 175
Joined: Wed Oct 15, 2014 11:00 am

Re: Laatulehtiä

Postby Tähti » Sat Oct 29, 2016 11:20 am

Yksi puoli, mikä varmaan voi helposti myös unohtua, on puhtaasti rentoutuminen ja viihtyminen. Ainakin itse huomaan, että menee välillä suorittamiseksi, liiankin ponnisteluksi.

Hyvät lehdet on yksi parhaita viihdekeinoja mun mielestä.
Vanadís

Re: Laatulehtiä

Postby Vanadís » Wed Jan 04, 2017 1:44 pm

Ananda-joogalehti on ollut tilauksessa sen ilmestymisen alusta asti. Joogafilosofian ja asentojen lisäksi lehdissä on runsaasti uskonnon/olemisen filosofiaa ja parina viime vuosina teosofiaan ja kristisofiaan liittyviä artikkeleita ja henkilöesittelyjä. Kasvisruokajuttuja, ayervedaa, terveysasiaa fyysiseltä kantilta ja myös energioiden (chakrat ja energiakeho) näkökulmasta. Olen tykännyt lehdestä tosi paljon ja innostunut aina sen saatuani, kun sieltä tulee ahmittua henkistä polttoainetta ja inspiraatiota. Lehtiä voi lukea myös ainakin suuremmissa kirjastoissa.
User avatar
Smaragd
Frater
Posts: 534
Joined: Thu Jan 09, 2014 5:27 am

Re: Laatulehtiä

Postby Smaragd » Wed Nov 21, 2018 8:06 pm

Taidehistorian Seuran lehtijulkaisu Tahitin uusi numero käsittelee taidetta, taikuutta ja yliluonnollista. Artikkeleita mm. AO Sparen monogrammeista ja esoterian tutkimuksen haasteista jne. Kiinnostava julkaisu.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest