Kenazis: Tyhjyys sydämessäni

Keskustelu Azazelin Tähden kirjoista, lehdistä, artikkeleista.
User avatar
Fatuus
Frater
Posts: 691
Joined: Thu May 27, 2010 1:52 pm

Kenazis: Tyhjyys sydämessäni

Postby Fatuus » Fri May 25, 2018 1:50 pm

Image

Tyhjyys sydämessäni – Mustan polun kulkija
kirjoittanut Kenazis

Olemmeko todella vapaita toimimaan niin kuin tahdomme? Miten Saatanan arkkityyppiä voidaan lähestyä? Miksi tyhjyys ja
kuolema ovat niin kammottavia aiheita, että niiden luonne pyritään verhoamaan?

Musta polku on henkisen työn lähestymistapa, joka painottaa yksilöllisyyttä ja henkilökohtaista kokemusta, pyrkimystä totuudellisuuteen ja rohkeutta rajojen ylittämiseen. Siitä käytetään usein myös nimitystä vasemman käden tie.

Tyhjyys sydämessäni käsittelee eksistentiaalisia kysymyksiä, joita totuudenetsijä kohtaa mustalla polulla. Sen aiheita ovat muun muassa vapauden ja vastuun liitto, Saatanan mysteerit, tyhjyys ja kuolema. Teos niveltyy Azazelin Tähden veljeskunnan okkulttiseen filosofiaan ja kirjalliseen perintöön.

Sisällys:

I: Libertas sub legibus – Vapauden kahleet
II: Noctifer magnificatus – Saatana
III: Nihil est – Tyhjyys
IV: Nullus abitus, mortis causa – Nekrosofian äärellä

Ensimmäinen painos 2018
Sivumäärä: 88
Sidosasu: Sidottu
ISBN: 978-952-68446-4-0

Hinta: 25 euroa
Tilaukseen
Veni, lumen cordium,
dulce refrigerium.
O lux beatissima,
reple cordis intima.
User avatar
Heith
Sodalis
Posts: 2493
Joined: Fri May 31, 2013 12:54 pm

Re: Kenazis: Tyhjyys sydämessäni

Postby Heith » Fri May 25, 2018 2:12 pm

Mahtavaa, vihdoinkin!
Vipera
Frater
Posts: 56
Joined: Mon Dec 19, 2016 8:59 pm

Re: Kenazis: Tyhjyys sydämessäni

Postby Vipera » Sat May 26, 2018 10:36 am

Heith wrote:Mahtavaa, vihdoinkin!
Todellakin! Jostain syystä tätä julkaisua on tullut odotettua todella kuumeisesti. Nimi on jo niin puhutteleva ja omalle kohdalle osuva, että ehkä siksi. Tilaukseen!
User avatar
Heith
Sodalis
Posts: 2493
Joined: Fri May 31, 2013 12:54 pm

Re: Kenazis: Tyhjyys sydämessäni

Postby Heith » Sat May 26, 2018 2:22 pm

Vipera wrote:
Heith wrote:Mahtavaa, vihdoinkin!
Todellakin! Jostain syystä tätä julkaisua on tullut odotettua todella kuumeisesti. Nimi on jo niin puhutteleva ja omalle kohdalle osuva, että ehkä siksi. Tilaukseen!
Minäkin tilasin heti. Ja samat tunnelmat, olen tätä kerennyt jo kysyä moneen kertaan että koska se tulee!
Kavi
Frater
Posts: 317
Joined: Mon May 09, 2016 4:52 pm

Re: Kenazis: Tyhjyys sydämessäni

Postby Kavi » Sat May 26, 2018 5:32 pm

Toivottavasti painos ei tule loppuumyydyksi hetkessä. (jota 5A ja kirjailija varmastikin toivovat) Kiinnostusta löytyy, varallisuutta ei. Katsotaan parin kuukauden päästä. :D
7&8
Otava
Frater
Posts: 168
Joined: Thu Feb 25, 2016 9:26 pm

Re: Kenazis: Tyhjyys sydämessäni

Postby Otava » Sun Jun 03, 2018 8:56 am

Kirja saapui postilaatikkoon juuri sairaalareissulle lähtiessä niin kaavin mukaani. Muutamia mietteitä jos sitä.

VAPAUDEN KAHLEET:


Itsensä ja oman mielipuolisen kuoren uhraaminen tulee todella tapahtua ilomielin ja vailla katkeruutta. Ennen sitä siihen ei ole valmis ja päätyy pyörimään samaa mortifikaatiokehää uudestaan ja uudestaan. Ja saahan sen mielipuolen heräteltyä vielä henkiinkin. Uhrautuminen tapahtuu itselleni asteittain, ei ns. kertarysäksellä, pl. ehkä jotkut isoimmat oivallukset. Joskus näitä hetkiä yhdistää se tyhjyyden ja olemattomuuden tunteen kokonaisvaltaisempi kokeminen. Ne ovat hiivatti vaan varsin nopeita hetkiä mutta jokunen pidempikin on mukaan mahtunut. Se on se tunne jolloin ei ajattele mitään ja mieli on tyhjä. Olla täydellisen yksin mutta silti yhtä kaikkeuden kanssa, o'boy. "Emme voi ensin olettaa Jumalaa ulkopuolelle, jos emme löydä sitä itsestämme."

Valinnanvapaus, vastuu ja näihin liittyvät paradoksit... ainoa merkityksellinen asia on puhdas intentio ja rehellisyys, niillä ei voi mennä huti. Se mitä seuraavaksi tapahtuu, tapahtuu. Jumalan näkökulma (kokonaisvaltainen ja puhdas näkeminen ikuisuuden näkökulmasta) olikin uusi termi.

Negatiivisesta (vapautta jostakin) ja positiivisesta vapaudesta (vapautta johonkin) mieleen tuli omat koetut synkimmät ajat. Minulla ei ole ollut sen suurempia materiaalisia tavoitteita tai tarvetta saada arvostusta, hyväksyntää tms. Suurimpana unelmana oli joskus saada oma talo, ulkona kasvimaa ja sellaista. Sisällä takka jota voin lämmittää. Ei noitakaan toisaalta kovin pieniksi unelmiksi voine sanoa. Mutta aikalailla niillä hetkillä kun edellä mainitut tavoitteet olivat täynnä, kaikui savupiipusta Saatanan nauru ja mentiin syvälle kuiluun.

Mitä seuraavaksi? Vastassa oli käytännössä tilanne että nyt keksit itsellesi lisää haalittavaa, osta iso telkkari, osta aaaauto, osta elektrrrroniikkaa ja uudet vaatteet, nyt ostatostat. Se on outo tunne kun tiedät ettei sinua voisi vähempää kiinnostaa mikään noista asioista mutta talonne on tyhjä, ja se on täytettävä. Vai onko? No mulla se meni oikeastaan niin että join viinaa ja pelasin jotain kusisia Casinopelejä luottokortilla kun en keksinyt mitä ostaa. Ja kun olin lopulta riittävästi juonut ja hävinnyt, oksentanut ja pyörinyt lattioilla kiroten miten voi olla idiootti, niin kaivelin muutamia perusteoksia hyllystä ja aloin liikustelemaan taas luonnossa. Ei siis mitään dramaattista SE ON NYT JOKO TAI -hommaa, mutta oli se sellainen valinta joko oman henkisen polun etenemisen tai hissukseen maailman hirveyksien alle luhistumisen suhteen.

SAATANA:

Viime vuosina on herännyt tunteita olla enemmän PRO -jotain kuin ANTI -jotain, tai lähinnä niin että älä nyt jätä asiaa puolitiehen vaan mieti & tutki voiko sen vastustuksen takaa nousta jotain, ja kun sieltä aina nousee jotain niin sopiiko ottaa mukaan matkalle.

"Dualistiseen ajatteluun syvemmälle mentäessä ääripäät vahvistuvat, saaden "pahan" kasvamaan, siinä kuin "hyvänkin". "Kyseisen hyvän ja pahan kasvu on kuitenkin vain näennäistä, sillä todellisuus ei itsessään muutu, vaan henkilön ajattelun säröisyys ja psyykkinen kahtiajakautuneisuus vahvistuvat." Dualismin kirot ovat myös itselleni varsin tuttuja esim. luontoasioiden johdosta, mutta näköjään niidenkin kanssa on lopulta mahdollista tulla toimeen.

Luku IV on suosikkini koko kirjasta, mutta en nyt lainaile siitä tähän mitään.

Luvussa V: "Saatanan välttämättömyyden ymmärtäminen henkisellä polulla on henkilölle merkki jo pitkälle kuljetusta polusta." Kyllä, ja tästä kannattaakin olla ylpeä vaikka olisit muuten miten rappiolla ja perseestä. Loppuun vielä hienoja "Epäilys on vahvempaa kuin usko, sillä...", lauseita.

TYHJYYS:

Kattavasti kirjoitettu, ei paljoa kommentoitavaa. "Täydellinen ykseys on tyhjyyttä..." "Jos löydämme yhteyden perimmäiseen tyhjyyteen oivaltaen tämän olevan se ydin meissä, joka on kaikkiallinen ja kaikkipotentiaalinen, olemme löytäneet vakaan keskipisteen." Aihe herätti paikoitellen samanlaisia mietteitä mitä kirjan ensimmäinen aihe. Sitä pyrkii elämässään ponnistelemaan kohti niitä ideaaleja jotka kokee merkityksellisiksi samalla karsien pois kaikkea turhaa ja tarpeetonta. Tai ne karsiutuvat pois ihan itsestäänkin jos katse on kirkas ja intentio puhdas.

NEKROSOFIAN ÄÄRELLÄ:

Länsimäisen kulttuurin ongelmat kuoleman kanssa ovat olleet lievästi sanottuna harmistuksen aiheena jo tovin. Kuolema on jotain "joka tulisi jollain tavoin voittaa". Vähän ollaan oma-lehmä-ojassa -tyylisessä tilanteessa, koska munuiset heikkona ja tätä menoa ollaan lopullisesti lääketieteen varassa. Paljon on tullut mietittyä kuolemaa. On keskusteltu yhtälailla siitä josko hoidoista kieltäytyisi, menee niillä mitä on ja ehkä kuolee. Ei ollut ihan helpoin keskustelu mutta ehdottomasti hyvä käydä läpi vaikka se tuntuikin vähän ylidramatisoinnilta koska... "eihän kukaan oikeasti tee niin, PAITSI JUICE TEKI." Jossain vaiheessa havaitsin että tilanne oli kääntynyt päässäni niin että olin käytännössä hekotellen tekemässä itseltäni salassa itsemurhaa, heh. Vahva on ihmisen halu elää, joten eiköhän tässä katsella uudet elimet sisälle jos sen tilanne vaatii.

Mutta takaisin... joskus yrität keskustella kuolemasta niin ihmiset puhuvatkin kärsimyksestä. Kuinkahan suuret maalliset tms. ongelmat ratkeasi jos ihminen pystyisi käsittelemään kuolemaa sille kuuluvalla arvokkuudella? Kaikki voisi olla kaunista. Näkyni tulevasta maailmasta ovat suuruudenhullut, heh. Elämää edeltävä aika / elämän jälkeinen aika. "...ovatko ne silti samaa olemattomuutta vai jotain luonteeltaan ja merkitykseltään erilaista?" Tällaisia kysymyksiä pitäisi ihmisille tuoda eteen jo miltei ala-asteella.

"Sillä rakkaus elämään johdattaa meidät pohtimaan kuolemaa; ymmärrys ja totuudellisuus johdattavat meidät syvemmälle kaikkeuden mysteereihin, jolloin tulemme todella näkemään kuoleman suuren merkityksen ja oikeudenmukaisuuden." Mitä tulee mortifikaatioon, puhdistumiseen ja polun kulkemiseen yleisesti niin kaiken pitäisi tapahtua omalla paikollaan ja pakottamatta. Mitenkään muuten asiat eivät etene. Ota taukoa äläkä stressaa jollain itse luomillasi tavoitteilla. Älä yritä olla väkisin jotain mitä et ole koska muutut todennäköisemmin joksikin mitä sinä tai kukaan ympärillä olevista ihmisistä ei halua sinun olevan. Olet jo täydellinen, tavallaan. No viimeistään kun kuolet, olet täydellinen!

Kiitos vielä kirjasta, pidin siitä.
Hairetikos
Frater
Posts: 28
Joined: Tue Nov 28, 2017 11:56 pm

Re: Kenazis: Tyhjyys sydämessäni

Postby Hairetikos » Mon Jun 04, 2018 11:31 am

Tämä se on kiinnostanut siitä lähtien kun tästä kuulin. Täytyy iskeä tilaus sisään ensi tilassa.
User avatar
Ratnaraj
Frater
Posts: 77
Joined: Sun Jul 14, 2013 12:36 am

Re: Kenazis: Tyhjyys sydämessäni

Postby Ratnaraj » Wed Jun 06, 2018 9:29 am

Ostin eilen omani Mangalan kokouksen yhteydessä. Vaikuttaa mielenkiintoiselta.
"The intelligent man finds almost everything ridiculous, the sensible man hardly anything." -Goethe

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests