Page 1 of 2

Fosforos

Posted: Mon Dec 10, 2012 5:11 pm
by Fatuus
Talvipäivänseisauksena 2012 julkaistaan Viidennen Askeleen toimesta uusi suomenkielinen painos Johannes Nefastoksen pääteos Fosforoksesta. Nyt julkaistava kirjaversio on yhdenmukainen Ixaxaarin samaan aikaan julkaiseman englanninkielisen käännöksen kanssa. Komea kovakantinen painos, musta kultafolioitu kangaspäällyste, suojapaperilla & lukunauhalla. 45 euroa. Ennakkotilauksia otetaan vastaan!

"Alun perin vuonna 2002 julkaistu Fosforos tarjoaa kokonaisvaltaisen filosofisen järjestelmän, laajamittaisen tutkielman arkkityyppisen Saatanan olemuksesta, ja perusteellisen oppirakennelman Ykseydestä, jossa Vasemman Käden ja Oikean Käden tiet yhdistetään siksi kokonaisuudeksi, jollaisena ne aina ovat ilmenneet todellisen etsijän sydämessä.

Kirjan kuusi osaa läpäisee ja täydellistää seitsemäs kommentaariosa, joka on esitetty alaviitteiden muodossa. Liitteinä on annettu tekstit ihmisen seitsemästä prinsiipistä hieroglyfisenä avaimena, jälkielämän tiloista, sekä viitteiden konversiotaulukko edelliseen, erillisinä vihkoina vuosina 2007-2008 julkaistuun laitokseen."

Lisätietoja osoitteesta: http://www.viidesaskel.fi

Re: Fosforos

Posted: Sat Dec 22, 2012 6:41 pm
by Aquila
Täytyy muuten sanoa, että ulkoisilta puitteiltaan ehkä kauneimpia julkaisuja, joita olen nähnyt. Sisältöön en tässä ota kantaa ;)

Re: Fosforos

Posted: Mon Mar 24, 2014 9:00 pm
by Insanus
Onko kaikilla Fosforos niin selkärangassa ettei siitä tarvitse käydä keskustelua vai onko tälle hiljaisuudelle jokin muu syy? Vai pitäisikö jokaiselle erilliselle osalle avata oma threadi jossa voisi esittää tulkintoja & mahdollisia havainnollistuksia tjsp?

Re: Fosforos

Posted: Tue Mar 25, 2014 3:01 pm
by Kenazis
Insanus wrote:Onko kaikilla Fosforos niin selkärangassa ettei siitä tarvitse käydä keskustelua vai onko tälle hiljaisuudelle jokin muu syy? Vai pitäisikö jokaiselle erilliselle osalle avata oma threadi jossa voisi esittää tulkintoja & mahdollisia havainnollistuksia tjsp?
Ei ole selkärangassa ei. Tuo oma threadi kuulostaa ihan hyvältä idealta mun mielestä.

Re: Fosforos

Posted: Wed Mar 26, 2014 3:47 pm
by Insanus
Vajrasramana wrote:
Insanus wrote:Onko kaikilla Fosforos niin selkärangassa ettei siitä tarvitse käydä keskustelua vai onko tälle hiljaisuudelle jokin muu syy? Vai pitäisikö jokaiselle erilliselle osalle avata oma threadi jossa voisi esittää tulkintoja & mahdollisia havainnollistuksia tjsp?
Ei ole selkärangassa ei.
En siis ole yksin :) Ketjuja kehiin.

Re: Fosforos

Posted: Thu Apr 24, 2014 10:08 am
by Tulihenki
Insanus wrote:Onko kaikilla Fosforos niin selkärangassa ettei siitä tarvitse käydä keskustelua vai onko tälle hiljaisuudelle jokin muu syy?
Pistinpä juuri Fosforoksen tilaukseen, joten saatanpa osallistua keskusteluun jossain vaiheessa myöhemmin!

Re: Fosforos

Posted: Thu Oct 30, 2014 6:05 pm
by Hoenir
Päätin hommata itsekkin Fosforoksen vaikka olen sen kyllä jo aiemmin lukenut. Täytyy muuten hehkuttaa itsekkin että kirja kansilehtineen on mahdottoman kaunis esine! Tulipa muuten mieleen, että pitäisikö Fosforoksesta järjestää oikein lukupiiri?

Re: Fosforos

Posted: Thu Oct 30, 2014 8:25 pm
by RaktaZoci
Fosforos oli itselleni ensimmäinen AT-linkki ilmestyessään toisena painoksenaan (se nidottu mustakantinen) Ixaxaarin kautta 2005. On myönnettävä, että suhtauduin siihen ensilukemalta osittain sangen kriittisesti, mutta se sisälsi silti ensimmäistä kertaa ajatuksia, jotka olivat kuin minulle räätälöity.

Palasin teoksen pariin uudemman kerran, ja kenties kokemustaustaltani rikkaampana, parisen vuotta myöhemmin ja jollakin tavoin se aukeni tällä kertaa hyvin eri tavalla.
Itselleni tuntuu jotenkin kummalliselta, että seurassa on jäseniä, jotka eivät ole tätä 'perusteosta' lukeneet, koska se teki itseeni niin suuren vaikutuksen ilmestyessään. Toki myös ymmärrän, että on hyvä olla muodostamatta Biblia-maista kuolleeseen kirjaimeen tuijottamista esim. sillä, että jokaiseen mahdolliseen argumenttiin kommentoitaisiin "...mutta Fosforos sanoo: X...".

Aikaisempiin kommentteihin, opus ei ole missään nimessä kirjaimellisesti hallussa, vaan enemmän kokonaisuudellisesti. Se perushenki, joka sitä siivittää on varsin vahvasti polttomerkattu sieluuni.

Minulle on tyypillistä toimia niin, että teen tiivistyksiä pitkistä ja vaikeista asioista, kuin itselleni tietynlaisiksi muistiinpanoiksi ja nämä helpottavat muistamaan asian laajemmassa kontekstissaan. Tämä myös usein johtaa siihen, että asiat avautuvat minulle pienellä viiveellä, tai kunnes olen onnistunut pohdiskelemaan tarpeeksi ja jäsentämään palikat päässäni oikein, jotta ne viimein loksahtavat paikoilleen.

Re: Fosforos

Posted: Wed Sep 09, 2015 10:08 pm
by Gunaholic
Herätellään vanhaa ketjua Benemalin vihjeestä.
Itse tutustuin AT:n julkaisuihin juuri Fosforoksen kautta, ja voin sanoa että kirja tosiaan kolahti. Olin ollut LaVey satanisti jo 8 vuotta ja tämä oli jotain aivan muuta. Ja jotain minkä sisällössä löytyy tosiaan uutta sulateltavaa vuodesta toiseen. Samalla runollisen kaunista mutta silti teräksisen kylmää. Ja vaikka Fosforoksia hyllyssä on monta, ja vaikka uusin julkaisu on erittäin kaunis, on tuo vuoden 2005 painos minulle yhä se ainut ja oikea.

Ja nyt pitääkin kysäistä koska käytännön magia on aina ollut lähellä sydäntä, miksiköhän useampi rukous on uudemmasta painoksesta poistettu? Esim tuhoamisen ja parantamisen työhön. Itse jopa toivoin että uudessa fosforoksesta näitä olisi ollut enemmän. Minulle rukoukset ja rituaalit ovat todella iso osa arkea.

Re: Fosforos

Posted: Thu Sep 10, 2015 9:56 am
by Nefastos
Paljon kiitoksia kauniista sanoistasi. Tämä lämmittää sydäntä etenkin nyt, kun painoon on menossa Argarizimin (aiemmin järjestysluvulla 2) uusittu laitos, josta syntyi melkein saman luokan moneen suuntaan räjähtävää okkulttista ilotulitusta.
Gunaholic wrote:Ja nyt pitääkin kysäistä koska käytännön magia on aina ollut lähellä sydäntä, miksiköhän useampi rukous on uudemmasta painoksesta poistettu? Esim tuhoamisen ja parantamisen työhön. Itse jopa toivoin että uudessa fosforoksesta näitä olisi ollut enemmän. Minulle rukoukset ja rituaalit ovat todella iso osa arkea.


Niin minullekin, & siinä syy juuri onkin, että koen asian vaikuttavaksi tekijäksi. Ei-optimaaliset muodot jätin pois & keskitin tähtihymnien kautta rukoustyöskentelyyn, mikä nykyään muodostaakin Azazelin Tähden seremoniallisen puolen (Kiven aspekti) perustan. Tämä oli oikein hyvä päätös.

Mutta koska Fosforoksen uusiin laitoksiin Legifer & Clavis Magica -osuus on aina muuttunut, se tosiaan lisää eri laitosten keräilyn mielekkyyttä... :) Gotta catch them all.