Kuopion museokeskuksen spiritismityöpaja

Tapahtumat, kohtaamiset, tapaamiset, uutisoinnit.
Vipera
Frater
Posts: 50
Joined: Mon Dec 19, 2016 8:59 pm

Kuopion museokeskuksen spiritismityöpaja

Postby Vipera » Wed Jun 07, 2017 1:25 pm

Keskisuomalainen uutisoi tänään kulttuurisivuillaan kuinka museokeskuksen johtaja Aija Jaatinen on saanut useita uhkausviestejä työpajaa koskien. Ydinsanoma on ollut, että mikäli pajat jatkuvat, pahat henget ottavat Kuopion valtaansa. Kyseessä on siis historiaan keskittyvä työpaja, jossa käydään läpi spiritismiä Minna Canthin kautta. Materiaalina toimii mm. Canthin kirjeet ja muu historiallinen aineisto. Kyseessä ei siis ole minkäänlainen istunto.

Päällimmäisenä uutisesta jäi mieleen palautteen pakottava sävy ja museonjohtajan varovaisuus asian suhteen. Palauteviestit ovat kuulema olleet uhkaavan sävyisiä ja niissä on vaadittu muun muassa nimilistaa työpajaa ajavista työntekijöistä. Uhkausten vuoksi on jouduttu lisäämään henkilökunnan määrää kesäksi. Jaatinen kirjoittaa: " Museot eivät kaihda vaikeitakaan aiheita, ja totuus harvoin vahingoittaa ketään. Minna Canthin spiritualistinen harrastus on kiinnostava aihe, josta monet eivät juuri tiedä. Yleensä tärkeämpää on puhua kuin olla puhumatta, ja ammattilaiset osaavat tuoda asian oikealla tavalla esille." Onko tälläisillä aiheilla tosiaan edelleenkin näin paljon voimaa? Olin kuvitellut, että vastaavat vastustuskampanjat olisivat jo historiaa, mutta ei nähtävästi. Mitä mietteitä? Mistä kertoo?
Wyrmfang
Frater
Posts: 1147
Joined: Tue May 25, 2010 10:22 pm
Location: Espoo

Re: Kuopion museokeskuksen spiritismityöpaja

Postby Wyrmfang » Wed Jun 07, 2017 2:29 pm

Kyllähän tuota valtaa "perinteisesti" uskonnollisilla piireillä on enemmän kuin haluaisi uskoa. Heillä on tiivis yhteisö, voimakas palo omaan asiaan, eikä yhteisö jää hengelliselle tasolle vaan tätä porukkaa on paljon rahaeliitin joukossa. Mistä päästään siihen, että pakko ollakin jos meinaa elättää usein tyyliin 10-lapsista perhettä vaimon ollessa "perinteisten arvojen" mukaisesti kotona. Ja lapset usein jatkavat perinnettä, eli ei tämä ole mikään menneisyyden haamu, eikä kaikilla tavoilla edes katoamaan päin, vaikka tahdon toki uskoa että näin on aivan suurimmassa mittakaavassa.

Itse tapauksesta ei tule oikein mieleen mitään erityisen mielenkiintoista. Lahkoporukka tuntuu usein olevan aika pakkomielteistä helvetin, demonien ym. suhteen, ja heille luonnollisesti kaikki oman possen ulkopuolinen jotenkin yliluonnolliseen liittyvä vie suoraan Saatanan hoiviin, joten vastustus on sen mukaista. Se kiinnostaisi kyllä tietää, kuinka paljon tätä ihan aktiivisesti uhkailua ja jopa väkivaltaa harrastavaa jengiä on ja kuinka hyväksyttyä se on lahkoporukoissa yleisesti.
obnoxion
Sodalis
Posts: 2090
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm

Re: Kuopion museokeskuksen spiritismityöpaja

Postby obnoxion » Wed Jun 07, 2017 2:35 pm

Tämä on niin surullista, ja niin yleistä.

Minkälainen hyvyyden voima se on, joka nyt kaikkialla kerää nimiä, uhkaa ihmisten henkiä ja puhuu raiskaamisesta?

Monipäinen se ainakin on...
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest