Black metal yhtye ja vaihtoehtopappi samassa tv-lähetyksessä

Tapahtumat, kohtaamiset, tapaamiset, uutisoinnit.
obnoxion
Sodalis
Posts: 1804
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm

Re: Black metal yhtye ja vaihtoehtopappi samassa tv-lähetyksessä

Postby obnoxion » Sat Jun 03, 2017 4:02 pm

On tosiaan lisättävä että hevimetalli ja myöhemmin etenkin blackmetalli ovat olleet minulle lapsuudessa ja nuoruudessa tärkeitä, ajoittain jopa tärkeimpiä asioita. Lars Ehnberg kirjoittaa johdatuksessaan Jungin analyyttiseen psykologiaan:

Henkinen kuuluu kokonaisuuteemme, ja se voi esiintyä myös toisissa muodoissa kuin vallitsevassa hyväksytyssä kulttuurissa tai uskonnossa. Sillä voi yhtä hyvin olla maallisia tai tummia ilmentymiä. Koska useimmat henkiset yhteisöt sisältävät yksipuolisesti taivaallisia tai valoisia ilmiöitä uskonnosta, maalliset ja tummat ilmentymät joutuvat pakosalle näitten instanssien ulkopuolelle - ja kirkon ulkopuolelle. Nuorisokulttuurien musiikkisuuntauksia on paljon maailmankatsomus- ja elämänkysymysten työstämistä, mikä ei ole mahtunut vallitsevan ympäristön uskontoon - heavy metal esimerkkinä. Myös juhannuksen vietto täyttää kokonaisuuden kokemuksen tarvetta, jota organisoitu uskonnollisuus ei ole osannut integroida. (Unia, satuja ja myyttejä, Noxboox 2013, sivu 95).

Juhannuksen kaltaisia energeettisiä bilebiisejä ja tummempia g-kielikuvia luulen gospelhiphopin eheyttäväksi elementiksi. Mutta omasta hevimetaltaustasta on sanottava, että nyt ajatellen se oli huonoin mahdollinen reitti henkisyyteen, ja käytännössä kaikki sen silloiset henkistävät tekijät ovat myöhemmin muuntuneet pidäkkeiksi. Toivon sydämestä että metallimusiikki ei ole tuleville sukupolville ainoa tie työstää maallisia ja tummia henkisyyden aineksia. Näistä ja muista syistä tahdon erottautua selkeästi kaikesta hevimetallista, kuten olen täysi-ikäisenä vuosi vuodelta johdonmukaisemmin toiminutkin.
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.
Vanadís

Re: Black metal yhtye ja vaihtoehtopappi samassa tv-lähetyksessä

Postby Vanadís » Sun Jun 04, 2017 2:12 pm

Black metal - kuten mikä tahansa muukin, vaikka humppa - lienee väline, joka palvelee ja avautuu vasta loppukäyttäjänsä käsissä. Siinä missä fra Obnoxion puhui siitä huonoimpana mahdollisena reittinä henkisyyteen, niin oma kokemukseni on päinvastainen. Olin rankka kristinuskon sekakäyttäjä (karismaattiset suuntaukset + lestadiolaisuus) täysi-ikäiseksi asti.

Vasta black metal toi mukanaan uskonnollisen heräämisen, ravistelun, asioiden näkemisen eri näkökulmasta ja lopulta tien ulos tästä kristinuskon nielusta. Yhä edelleen black metal tuo sieluun rauhaa, kauneutta, pimeyden kautta erilaista kauneutta, aitoa kritiikkiä eri uskontoja kohtaan ja myös erilaisia tapoja lähestyä esim. ortodoksista ja hindumystiikkaa. Eli Hail Satan ja nupit kaakkoon :D <3
User avatar
Kenazis
Frater
Posts: 963
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo

Re: Black metal yhtye ja vaihtoehtopappi samassa tv-lähetyksessä

Postby Kenazis » Mon Jun 05, 2017 2:37 pm

Näen, että ohjelma tekee enemmän hallaa sekä black metallille että Satanismille kuin auttaa mitenkään. Ohjelmassa oli kristilliseltä puolelta ns. terävintä kärkeä ja black metal/satanismi-puolta edusti sitten tylsin kärki. Itselle black metal on myös ollut henki ja elämä, mutta tällaisen esiintuonnin ansiosta pidän visusti piilossa yhteyteni metallimusiikkiin. Toivoisin mieluummin näkeväni muita kuin alkoholisoituneita punkkareita edustamassa black metallia silloin harvoin kuin genren ulkopuolisilla on mahdollisuus nähdä tätä. Mutta kansa haluaa älyvapaata viihdettä.
"In darkness let me dwell, The ground shall sorrow be..."
Wyrmfang
Frater
Posts: 1113
Joined: Tue May 25, 2010 10:22 pm
Location: Jyväskylä

Re: Black metal yhtye ja vaihtoehtopappi samassa tv-lähetyksessä

Postby Wyrmfang » Mon Jun 05, 2017 3:23 pm

Itse en suhtaudu aivan niin pessimistisesti black metallin mahdollisuuksiin kuin obnoxion, mutta kuten mainittu, henkilökohtaiset assosiaatiot määräävät tässä hyvin paljon, ja kaikki ovat varmasti yhtä mieltä siitä, että kyseessä on väline, jota voi käyttää myös väärin. Koen kuitenkin niin, että käytännössä black metal edustaa lähes aina "alaspäistä" henkisyyttä jos aidosti minkäänlaista henkisyyttä ylipäätään. Tästä huolimatta tai tavallaan juuri sen takia en ole kuitenkaan itse luopunut kokonaan black metallista, vaikka kaikki siihen liittyvät sosiaaliset kontekstit tapaavat olla enemmän tai vähemmän tunkkaisia. Asian voi nähdä myös niin, että oma ilmaisuni ei enää oikeastaan ole black metallia, vaikka on alun perin lähtenyt puhtaasti siltä pohjalta ja kiinnostukseni uusiin bändeihin on hyvin vähäistä.

Mitä Azazeliin tulee tuossa yhteydessä, näen että näin oli juuri hyvä. Jos studiossa olisi ollut skarpisti soittamassa ja fiksuja yhteiskunnan varjosta puhumassa joku skenen asiallisesti esiintyvä piilorasisti, niin koen että vaikutus olisi paljon haitallisempi. Azazel on pahimmillaankin melko harmiton ja parhaimmillaan voisin kuvitella toimivan niin kuin Nefastos joskus kirjoitti katolisesta kirkosta; elävää sisältöä ei juurikaan ole mutta symboliikka on naivismissaan "puhdasta" ja voi synnyttää erilaisia piilotajuisia reaktiota. Minulle ei tule mieleen yhtyettä, joka voisi olla suoremmalla tavalla nostava ja joka olisi tässä yhteydessä käytännössä mitenkään päätynyt tuonne studioon soittamaan. Tässä koko skenaariossa oli minulle sellaista hitaaseen mutta edes jossain määrin varmaan vaikutukseen luottavan ylhäältä päin tulevan ohjauksen tuntua :D
obnoxion
Sodalis
Posts: 1804
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm

Re: Black metal yhtye ja vaihtoehtopappi samassa tv-lähetyksessä

Postby obnoxion » Mon Jun 05, 2017 3:44 pm

Henkilökohtaisista painotuksista on tosiaan kyse. Ja mitä yhtyeeseen tulee, ihailen etenkin solistin kykyä pitäytyä kerran valitussa suunnassa. On sanottu että ihmisiä on kahta lajia, jokia ja järviä. Joki on jatkuvassa muutoksessa, ja järvi pysyy sellaisena kuin on. Azazel on black metallin suurimpia järviä. Sitä ei ole vaikea kunnioittaa.
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.
User avatar
Benemal
Frater
Posts: 741
Joined: Thu Feb 23, 2012 8:24 pm

Re: Black metal yhtye ja vaihtoehtopappi samassa tv-lähetyksessä

Postby Benemal » Mon Jun 05, 2017 4:06 pm

Itse taidan olla Baikal järvi. Ala - ja yläpään välissä pitkä matka...

Black metallista:
Taitaa olla sama juttu, kuin muillakin. Oli hyvin tärkeä asia joitakin vuosia ja sitten ei. Mortifikaation kautta kaikki musiikki tyhjeni ja black metal ei tullut takaisin, vaan kuulosti vuosien ajan yhdentekevältä meteliltä, joka ei tehnyt mitään vaikutusta, vaan lähinnä haukotutti. Sain sen kuitenkin takaisin ja kykenen silloin tällöin nauttimaan. Genressä on kehitystäkin tapahtunut ja ne bändit, joita jaksaa kuunnella taitavat olla "jokia".
Wyrmfang
Frater
Posts: 1113
Joined: Tue May 25, 2010 10:22 pm
Location: Jyväskylä

Re: Black metal yhtye ja vaihtoehtopappi samassa tv-lähetyksessä

Postby Wyrmfang » Mon Jun 05, 2017 4:06 pm

Selvennetään vielä aiempaa: kun vasemman käden tie (ja black metal sen potentiaalisena välineenä) edustaa yksilöitymistä, niin hyvin harvassa tapauksessa kansalle esiintyvä käytännössä tällöin potentiaaliseksi auktoriteetiksi muuttuva henkilö tekee hyvää sen paremmin kollektiivisesti kuin itselleen. Ainakin black metallin tapauksessa uskon hyvin vakaasti, että se potentiaali mitä se sisältää voi realisoitua positiivisesti vain yksilökokemuksessa. Kaikki kollektiivinen black metalliin liitännäinen on aina ollut enemmän tai epä- tai käänteishenkistä, ja nyt kun suunta ainakin kotimaassa näyttäisi olevan pois edes näennäisen henkisestä enemmän yhteiskunnalliseen vastakulttuuriin, niin asia ei ainakaan paremmaksi tältä osin muutu.
lux ferre
Frater
Posts: 64
Joined: Sat Aug 27, 2016 7:25 pm

Re: Black metal yhtye ja vaihtoehtopappi samassa tv-lähetyksessä

Postby lux ferre » Mon Jun 05, 2017 11:45 pm

nuorena kun tutustui black metal musiikkiin ja sen kautta okkultismiin, niin tänä päivänäkin kumpuaa jonkinlainen rakkaus musiikkiin ja voin sanoa ehkä musiikki on tuonnut minut lähemmäksi saatanaa ja haluan omalta osalta tutkia näitä mysteerejä ja ehkä se on auttanut yksilöllistä kehittymistäni ja musiikki on avannut erinlaisen lähestymistavan erilaisia uskontoja kohtaan. tämä musiikki on ollut vähän niinkuin portti omalla kohdalla ja sitä porttia ei voi sulkea.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests