Ateisti-satanistien näkemyksiä AT:sta

Tapahtumat, kohtaamiset, tapaamiset, uutisoinnit.
Wyrmfang
Frater
Posts: 1179
Joined: Tue May 25, 2010 10:22 pm
Location: Espoo

Re: Ateisti-satanistien näkemyksiä AT:sta

Post by Wyrmfang »

Rúnatýr wrote: Tue Aug 25, 2020 3:20 pm Heitänkin tässä haasteen (mikäli nyt Perkeleen Temppelin väki sattuu tätä lukemaan), että kävisivät yksi kerrallaan lävitse AT:n teesit ja teosofian kolme lähtökohtaa ja sen, mikä niissä heidän mielestään mättää, sen sijaan, että heittäisivät ties minkälaisia syytöksiä uus-uskonnollisesta sekasotkusta ilmoille.
Itse en jaksaisi tällaista edes lukea/kuunnella sen pohjalta mitä yhteensä tunnin verran noita paria jaksoa kuuntelin. Tähän hölynpöly-syytökseen riitti jo ensimmäinen periaate jumaluudesta panteistisesti ymmärrettynä. Kun "huuhaa" tarkoittaa heille mitä tahansa mitä ei voida tieteellisesti osoittaa todeksi (jostain syystä poikkeuksen tekevät varmaankin esim. moraali ja taide). Tulihengen tapaan odotukseni eivät ole korkealla, mutta suora dialogi täällä foorumilla tai jossain muualla tarjoaisi puolin ja toisin väylän keskustella lausumattomista peruslähtökohdista julkilausuttujen perusperiaatteiden taustalla.
User avatar
Nataamahum
Sodalis
Posts: 22
Joined: Sat Jul 18, 2020 12:43 pm

Re: Ateisti-satanistien näkemyksiä AT:sta

Post by Nataamahum »

Päätellen tuon "reddit"-blogitekstin viimeisestä kappaleesta, taitaa dialogi aiheesta jäädä käymättä.

Koitin tuota ensimmäistä podcast-jaksoa taannoin kuunnella, lähinnä eräänlaisena ykseys-harjoitteena siinä mielessä, että valtaisista näkemyksellisistä eroista huolimatta, en näistäkään ihmisistä lopullisesti ole erossa. Saman ykseyden erilaistuneita ilmennyksiä hekin ovat. Kävi kuitenkin kokemus niin raskaaksi jo pelkän ulosannin suhteen, josta Tariq jo aiemmin kirjoittikin, etten kovin pitkälle jaksanut kuunnella. Hieman epäilyttää, olisiko näiden ihmisten kanssa mahdollista saada hedelmällistä keskustelua aikaan, kun asennoitumisesta tulee lähinnä itselleni mieleen "pulun kanssa shakkia" -vertaus, ja saattaa hyvin olla, että toisessa päässä meistä ajatellaan saman vertauksen mukaisesti. Toivottavasti joku tulee todistamaan epäilykseni vääriksi, ja saisimme rakentavaa dialogia aikaan. Kenties olen vain väsymyksen johdosta pessimistisellä tuulella, mutten näe sitä hetkeä heti koittavaksi.

Taidan tästä siirtyä lempipuuhani pariin; etsimään salattuja viestejä raamatusta.(loppukevennys)
Kas, ei ainetta muovaa pakko, ei pakote. Myös Henkeä vain, on muotokin aineen. Muotokin aineen aina muutoksenalainen. Syntymä ja Kuolema, yksi ja sama, ilmennys kahtalainen.
Post Reply