Maailmalla tapahtuu

Tapahtumat, kohtaamiset, tapaamiset, uutisoinnit.
Post Reply
User avatar
Benemal
Frater
Posts: 869
Joined: Thu Feb 23, 2012 7:24 pm
Location: South-Fin

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by Benemal »

Eli maailma on taas vähän paskempi, kuin pari päivää sitten.
User avatar
Benemal
Frater
Posts: 869
Joined: Thu Feb 23, 2012 7:24 pm
Location: South-Fin

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by Benemal »

Myös Aki Yli-Sirniön musiikki oli Laiholle tuttua:https://www.youtube.com/watch?v=trnJpauKnL4
User avatar
Rúnatýr
Posts: 554
Joined: Mon Jan 06, 2020 10:49 pm
Location: Alfheimr

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by Rúnatýr »

Muistan kuulleeni Children of Bodomin ensimmäistä levyä Lappeenrannan Astia -studiolla hieman sen nauhoituksen jälkeen, kun olimme nauhoittamassa omaa ensimmäistä kokopitkäämme vuonna 1998. Mielikuvaksi jäi ärsyttävä tikitys ja tilutus, eikä kappaleet alkaneet oikein ollenkaan ensimmäiseen minuuttiin. Tekninen taituruus oli etusijalla, mikä on minulle anateema missä tahansa taiteessa. Sen koommin en ole bändiä kuunnellut.

Kepeät mullat Aleksille. Purgatorio odottaa. Mikähän lienee kuolinsyy?
Ing was first amidst the East Danes so seen, until he went eastward over the sea. His wagon ran after. Thus the Heardings named that hero.
Tulihenki
Posts: 211
Joined: Tue Jun 12, 2012 2:24 pm
Contact:

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by Tulihenki »

Itse olin rippikoulussa, kun kuunneltiin siellä Bodomin ensimmäistä levyä. Ilmestyi silloin. Olin ujo ja rauhallinen. Leirin "kovikset" eivät meinanneet uskoa, että tykkään levystä todella paljon. Villiä nuoruuden energiaa täynnä. Sellaista, jota itse vielä siinä vaiheessa jarruttelin. Mieluusti kuuntelen edelleen debyyttiä tai Laihon vielä varhaisempia.
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 4035
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by Nefastos »

Tulihenki wrote: Mon Jan 04, 2021 4:59 pmItse olin rippikoulussa, kun kuunneltiin siellä Bodomin ensimmäistä levyä. Ilmestyi silloin. Olin ujo ja rauhallinen. Leirin "kovikset" eivät meinanneet uskoa, että tykkään levystä todella paljon.

Minulle kävi itse asiassa täsmälleen päin vastoin. Muistan kun kävelin Lappeenrannan Kirkkokadun ja Koulukadun risteyksessä tuolloin olleeseen levykauppaan, ja pitäjä tarjosi minulle – pitkätukkaiselle ja mustiin pukeutuneelle nuorelle miehelle – juuri ilmestynyttä Children of Bodomin esikoislevyä. Ilmaisin kiinnostusta sen verran kun koin kohteliaisuuden vaativan, ja ostin Ultra Bran levyn.

Muistaakseni innostuin CoB:ista kunnolla vasta toisen levyn tullessa. Kuuntelin ensimmäisiä levyjä sitten ahkerasti kunnes koin satanistisen romahdukseni vuosituhannen vaihteessa, ja aiemmin liian rankalta kuulostanut musiikki ei enää ollut tarpeeksi rankkaa. Children of Bodomiin olen sittemmin palannut, Ultra Brahan en.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
User avatar
Ave
Posts: 260
Joined: Wed Sep 19, 2018 6:15 pm

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by Ave »

Koska olen älyllisesti liian heikkolahjainen ymmärtämään vakavia esityksiä kvanttifysiikasta, katselen välillä "Quantum physics for absolute dummies" -tyylisiä videoita.

Tässä Sveitsin tiedesäätiön tuottamassa animoituja ankkoja sisältävässä esityksessä puhutaan säieteoriasta (string theory) ja siitä, kuinka se toimii matematiikkansa puolesta aukottomasti mutta edellyttää kymmenen ulottuvuuden olemassaoloa.

https://www.youtube.com/watch?v=Da-2h2B4faU
If you want to reborn, let yourself die.
Zeraim
Frater
Posts: 21
Joined: Wed Dec 04, 2019 6:47 pm

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by Zeraim »

Mielenkiintoinen näyttely avautumassa Helsingissä Päivälehden museossa.

"Uuden ja salaperäisen edessä tarkastelee suomalaisten kirjailijoiden ja esoteerisuuden välistä kulttuurihistoriaa ja avaa näkymän siihen, miten suomalaiset kirjailijat avautuivat esoteerisuudelle. Kirjoittaminen merkitsi heille ammattia, yhteiskunnallista toimintaa ja elettyä arkea. Näyttely kertoo, miten niin tunnetut kuin marginaaliin jääneet kirjailijat kohtasivat esoteerisia virtauksia ja aatteita ja miten ne vaikuttivat heidän kirjoittamiseensa ja toimintaansa.
...
esillä on niin tuttuja kirjailijoita kuten J.H. Erkko, Eino Leino, L. Onerva ja Edith Södergran, joita tarkastellaan uudesta näkökulmasta kuin monia enemmän unohduksiin jääneitä kuten Kouta, Helmi Krohn, Kersti Bergroth tai Olly Donner."


Virtuaaliset avajaiset ovat tänään 14.1.2021 klo 17. Yleisölle näyttely avautuu helmikuun alussa. Katso lisää linkin takaa:


https://uudenetsijat.com/2021/01/13/uud ... en-edessa/
Post Reply