Kuinka okkultismi on muuttanut sinua?

Oman elämän ja nykymaailman yhteen sovittaminen.
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 3550
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Kuinka okkultismi on muuttanut sinua?

Postby Nefastos » Fri Jan 04, 2013 6:57 pm

Kuinka kauan olet tutkinut/harjoittanut okkultismia?

Millaiseksi visioisit nykyisen itsesi, jos et olisi tutustunut okkultismin maailmankuvaan, tai valinnut tätä tietä?
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Absconditus
Posts: 105
Joined: Thu Jun 10, 2010 5:20 pm
Location: Helsinki

Re: Kuinka okkultismi on muuttanut sinua?

Postby Absconditus » Fri Jan 04, 2013 8:05 pm

Nefastos wrote:Kuinka kauan olet tutkinut/harjoittanut okkultismia?
Tietoisesti noin 15-vuotiaasta asti. Kuitenkin jälkeenpäin katsottuna näitä asioita on tullut pyöriteltyä muodossa tai toisesta melko pienestä asti. Mistä päästäänkin siihen, että...
Nefastos wrote:Millaiseksi visioisit nykyisen itsesi, jos et olisi tutustunut okkultismin maailmankuvaan, tai valinnut tätä tietä?
...on erittäin vaikea kuvitella itseä ilman okkultismia, kun lapsesta asti on kysellyt kysymyksiä maailmasta, joihin kellään tai millään ei ole tuntunut olevan vastausta. Jos taas olisin jossain vaiheessa heittänyt henkisyyden roskakoriin, niin voisin kuvitella olevani esimerkiksi vahvasti tiedeyhteisön toiminnassa mukana. Mutta, olenhan sitä toisaalta jo nyt matematiikan opintojeni puolesta. Ja vaikka henkisyys olisikin näennäisesti roskakorissa, uskon, että samalla tavalla omaa varjopuoltaan olisi tullut käsiteltyä ja sitä kautta toiminta olisi oikeastaan ollutkin pitkälti henkistä kohti kulkemista. Ilman okkultismia painiskelisin todennäköisesti paljolti samankaltaisten asioiden kanssa, kuin nytkin, mutta ilman selkeää visiota, yksinäisemmin ja itsenäisemmin. Mutta sitten taas toisaalta, varmasti jossain vaiheessa olisi itse kehittänyt jonkinlaisen elämänfilosofian, joka enemmän tai vähemmän olisi ollut okkulttinen, vaikka sillä ei sitä leimaa ulospäin olisikaan.

Yllättävän hankala kysymys. Mikä sitten tekeekään ihmisestä okkultistin, ja voiko okkultisti olla "tietämättään"?
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 3550
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Kuinka okkultismi on muuttanut sinua?

Postby Nefastos » Sat Jan 05, 2013 12:24 pm

Absconditus wrote:Yllättävän hankala kysymys. Mikä sitten tekeekään ihmisestä okkultistin, ja voiko okkultisti olla "tietämättään"?


Uskoisin että kun maagiseen maailmankuvaan suhtautuu vakavissaan, tullaan ennemmin tai myöhemmin sellaiselle rajalle, jossa joko okkultismi tai skeptisismi käytännössä voittaa ihmisen puolelleen.

(Maagisella maailmankuvalla tarkoitan tässä, että ihminen uskoo vakavissaan & älyllisesti sellaisten luonnonlakien todellisuuteen, joita nykytieteen vallitseva standardi pitää olemattomina tai tutkimattomissa olevina, & uskovaiset vain teologian tai erityisen armon varassa lähestyttävinä.)

Siten en usko, että ihminen voisi olla okkultisti tietämättään; okkulttisiin asioihin liittyy niin voimakas energialataus, että sen kanssa ei voi kovin pitkälle puuhailla, jos asia ei oikeasti kiinnosta: silloin jokin muu maailmankuva vie mennessään. Pysytään arki-ihmisenä tai uskovaisena, tai ehkä tieteellisenä tutkijana, tai filosofina sanan modernissa merkityksessä.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
obnoxion
Sodalis
Posts: 1913
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm

Re: Kuinka okkultismi on muuttanut sinua?

Postby obnoxion » Sat Jan 05, 2013 1:11 pm

Mikäli okkultismi ei olisi avannut minulle asioiden kohottavia merkityksiä, voimakas musta impulssi olisi varmasti tehnyt minusta jonkinlaisen roiston. Jo paljon ennen okkultismiin tutustumista, tarkkaan ottaen jo hyvissä ajoin ennen alakoulua, olen tuntenut voimakasta sympatiaa tarinoiden altavastaajaa kohtaan, ja ollut vastaavasti pöyristynyt sankarien juhlijoista. Ritarista ja Lohikäärmeestä on sydämeni ollut aina jälkimmäisen puolella. Ilman okkultismia olisin varmasti tähän mennessä hukkunut Lohikäärmeen voimaan, samaistumalla hirviöihin pinnallisella ja dualistisela tavalla.
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.
User avatar
Insanus
Frater
Posts: 954
Joined: Sat Aug 21, 2010 7:06 am
Location: Helsinki

Re: Kuinka okkultismi on muuttanut sinua?

Postby Insanus » Sat Jan 05, 2013 6:17 pm

Nefastos wrote:jossa joko okkultismi tai skeptisismi käytännössä voittaa ihmisen puolelleen.
Niinpä niin. Pitkään ajattelin olevani toinen, mutta ilman toista se ei kantanut koskaan loppuun asti. En osaa nytkään sanoa olenko harjoittanut ikäni, muutamia vuosia, pari viikkoa, vaiko en lainkaan, koska: Voisi sanoa, että aluksi (7-12 about) oli ikään kuin runollisesti suuntautuva ja jonkinlainen hengen harmoninen kauneus oli sellainen asia jota kunnioitti ylitse muiden. Sen jälkeen jossain 13-14 vuoden kieppeillä tuli mukaan se teinin kaiken voimakas kyseenalaistaminen ja elämää ohjaava etiikka, joka etsi usein antagonistisimman muodon joka oli perusteltavissa ja vahva usko siihen että jonkinlainen "perimmäinen totuus" oli löydettävissä kokein ja ajattelulla. Joskus silloin kai tutustuin termiin okkultismi ensimmäisen kerran, joskin nyt niin pitkään kuin muistan on syytetty "liikaa merkityksien etsimisestä".
Silloin löytyi jonkinlainen elämän muuttava oivallus, jonka jälkeen aloin tutkia okkultistisia tekstejä lähinnä oppiakseni kielen jolla välittää näkemystä eteenpäin.
Muisti ehkä temppuilee, mutta kutakuinkin noin.
Teoriasta käytäntöön-vaihe, tai sen tietoisen käytön lisääminen, on työn alla.

"Elämäntilanne" varmaan olisi parempi ja mieli hajoaisi vähemmän herkästi ja sosiaalisia suhteita ja "tervettä suhtautumista" yleisesti olisi varmasti enemmän jos en olisi koskaan lipsahtanut tielle, jolta ei voi kääntyä takaisin. Mutta toisaalta, joka kaipaa nopeaa kehitystä saa sen mukaan kärsiäkin, eikä hölmöilyistä okkultismia voi syyttää.
Olisin varmaan jonkintyyppinen punavihreä cityhippihumanisti yliopistolla, ellei silmiä olisi revitty auki ajoissa ja missä kohtaa tämä "ajoissa" tapahtui on hankala kysymys: ehkä muuta mahdollisuutta ei ollut alun alkaenkaan. Obnoxionin kanssa ehkä vastakkaisella linjalla: okkultismin tutkinta nosti itsellä väkivaltaisesti juuri pintaan korostaen tarpeen samaistua Lohikäärmeeseen pinnallisella ja dualistisella tavalla sisäisen ristiriidan korostamiseksi ja pitkittämiseksi. Tavallaan ei mitään hyvää sanottavaa koko okkultismista, mutta se johtuu siitä että sisäisistä muutoksista on paljon vaikeampaa puhua kuin ulkoisista.

Hankala aihe siis.
Myrkky sattuu siihen jolla on haava.
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 3550
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Kuinka okkultismi on muuttanut sinua?

Postby Nefastos » Sun Jan 06, 2013 4:47 pm

Kiitos vastauksista, fratres! Lisää toivotaan...

Vastailen itsekin:

Kuinka kauan olet tutkinut/harjoittanut okkultismia?

20 vuotta. Ensimmäinen puolikas kausi (3½ vuotta) oli tietysti pelkkää voimalla repimistä; mutta tuo aika ei ollut mitenkään vähemmän okkulttinen vaikka asioille ei ollut nimiä, vain vankkumaton usko magian todellisuuteen, voimaan, pyhyyteen, kokonaisvaltaiseen vaativuuteen.

Millaiseksi visioisit nykyisen itsesi, jos et olisi tutustunut okkultismin maailmankuvaan, tai valinnut tätä tietä?

Tätä kysymystä olen viime kuukausina miettinyt hyvinkin konkreettisesti. Teini-iässä aloittaessa oli niin valtavan tärkeää repiä kaikki naamiot pois, että profaania statusta ei syntynyt. Nyt sellainen olisi sekä mahdollista että hyödyksi synnyttää, joten mietin, mikä se sitten olisi (ollut). Lapsuudessa kaavaillut geologin & arkkitehdin ammatit olisivat tainneet sopia ihan hyvin, ellei kundalini-blast olisi räjäyttänyt aukkoa todellisuuteen.

Juuri tuosta "aukon syntymisestä" sanoisin okkultismissa olevan viime kädessä kyse, kun puhutaan elämänvalinnoista. Siksi, jos joku ihminen olisi "tietämättään okkultisti", hän lopulta kuitenkin putoaisi johonkin muuhun kategoriaan, ellei tuo lohikäärmetuli jotenkin kiduttaisi häntä rakentamaan koko maailmaansa ko. asian ehdoilla. Maailmahan on itse asiassa täynnä ihmisiä, joiden maailmankatsomuksessa on valtavasti maagisia tekijöitä: uskotaan jälleensyntymiseen, karmaan, selvänäköisyysilmiöihin, pahaan silmään, &c. - tämä on melkeinpä sääntö eikä poikkeus, vaikka harva haluaa tunnustaa tätä asiaa edes itselleen, saati puhua noista asioista avoimesti.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Sothoth
Frater
Posts: 330
Joined: Fri May 28, 2010 1:18 pm

Re: Kuinka okkultismi on muuttanut sinua?

Postby Sothoth » Mon Jan 07, 2013 8:42 pm

Ehkä keskeisin okkultismin aiheuttama tekijä omassa elämässä on ollut oivallus siitä, että on parempi muuttaa omaa itseään ulkomaailman lainalaisuuksien sijasta, sillä ulkoinen maailma rakentuu sisäisen todellisuuden kautta, eikä päinvastoin. Näin ollen pelkkä ulkoiseen maailmaan vaikuttaminen on hiekalle rakentamista jo ihan senkin takia, etteivät ulkoisessa maailmassa aikaansaadut vaikutukset ole ikuisia. Mutta tottakai näen myös eräänlaisen "maailmassa toimimisen" tärkeänä. Uskon, että jopa politiikka voisi olla hyvä tapa tuoda omia näkemyksiään esille, eri asia sitten on, toimisiko tämä nykyisessä puoluekurin, jne. sävyttämässä poliittisessa maailmassa. Tärkeintähän tässä on, että ulkoinen vaikuttaminen tähtää nimenomaan maailman kohottamiseen kokonaisuutena, eikä jonkun erityisagendan rakentamilla ehdoilla. Tietysti politiikka on siinä mielessä petollista, ettei mikään ulkoinen taho voi koskaan määritellä, mikä on jollekin toiselle ihmiselle parasta, vaan ihminen määrittää sen itse.

Ja onhan ulkoiseen maailmaan vaikuttaminen eräänlaista "temppelin rakentamista". Azazelin Tähtikin vaikuttaa ulkoiseen maailmaan; jos tästä täysin pidättäytyisimme, voisimme elää jokainen omaa elämäämme moderneina joogeina ja erakkoina omilla tahoillamme pitämättä minkäänlaista yhteyttä muuhun maailmaan. Mutta tämän onnistuminen vaatii ehdottomasti sitä, että tuo työ tehdään sisäisen todellisuuden ehdoilla, sekä sen, ettei mitään kokonaisuuden osatekijää aleta hyljeksiä. Tästä päästäänkin toiseen tekijään, millä lailla okkultismi on minua muuttanut. Se on maailmankatsomuksen kokonaisvaltaisuus. Mikään kokonaisuuden ilmentymä ei ole omasta ja muiden kehityksestä erossa, vaan aivan kaikki asiat ovat periaatteessa henkisiä. Lankeemukseksi muodostuu se, kun jokin osatekijä nähdään parempana kuin joku muu. Oleellisinta on osata järjestellä nuo omakohtaisesti negatiivisinakin nähdyt asiat, ja nähdä mikä niissä on todellista ja mikä epätodellista eikä alkaa fanaattisesti vastustaa niitä. Usein juuri ne asiat, joita emme koe omiksemme, muodostavat haasteen okkulttisessa kehityksessä, koska emme ole osanneet integroida noita asioita osaksi omaa itseämme, jota tosiasiassa kaikki ilmennyt on. Näin ollen okkulttisesta elämänkatsomuksesta seuraa myös se, että tulisi pyrkiä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja aktiivisesti koko ajan haastamaan omia näkemyksiään hankaliksi kokemistaan asioista.

Elin teini-iässä nuoren vihaisen miehen kautta, jolloin juuri ajattelin liikaa tuota ulkoiseen maailmaan vaikuttamista; jonkinlainen vääristynyt poliittinen ideaali myös kiehtoi tuossa vaiheessa. Tajusin kuitenkin jo oikeastaan tuolloin, että kyseisen ideaalin seuraaminen loppuun asti tekisi ikään kuin sydämelleni väkivaltaa. Ja okkultismiin tutustuminen sai tajuamaan, että sydäntäänkin kannattaa kuunnella. Yleensä profaanitkin ihmiset tuntevat tuon "sydämen äänen" ja harvemmin päätyvät tekemään mitään äärimmäistä pahuutta. Okkultismi on vaikuttanut kohdallani tähän asiaan siten, että tietoisesti olen pyrkinyt punnitsemaan ratkaisujaan eettisesti jokaisessa tilanteessa ja olen pyrkinyt aktiivisemmin kohtaamaan ja haastamaan itseäni.

Ja niin joo, okkultismiin tutustuminen vei siihen aikaan kaiken maallisen kunnianhimon pois. En esimerkiksi enää ajatellut mitään uran rakentamista tai rahan ansaitsemista niin paljoa. Hain aikoinaan jopa kauppatieteelliseen opiskelemaan, mikä nykyisessä tilanteessani kuulostaa kyllä tosi absurdilta. :D Nyttemmin tajuan vähän aikuistuneempana, että silläkin kyllä on tavallaan paikkansa ja esim. joku sopiva päivätyö voi olla erinomainen paikka kehittyä henkisesti. Voisihan esim. joku bisnesmieskin olla okkultisti, joka käyttää rahansa myös muiden kuin itsensä hyväksi. Olisi sympaattista, jos tällainen henkilö esim. löytyisi tulevaisuudessa AT:sta. Harmi kyllä bisnesmaailmassa ahneus ja itsekkyys jyllää; luin juuri tutkimuksen, jonka mukaan toimitusjohtajat olivat eri ammateista kaikkein useimmin psykopaatteja.
Wyrmfang
Frater
Posts: 1133
Joined: Tue May 25, 2010 10:22 pm
Location: Espoo

Re: Kuinka okkultismi on muuttanut sinua?

Postby Wyrmfang » Wed Jan 09, 2013 12:58 pm

Nefastos wrote:Kuinka kauan olet tutkinut/harjoittanut okkultismia?
Riippuu mitä käsitetään okkultismiksi. Ensikosketus okkultistiseen kirjallisuuteen tuli noin 18 vuotiaana. Tätä ennen olen ollut käytännössä koko ikäni kiinnostunut "kaikesta mystisestä" sekä myös oivaltanut
jollain tasolla joitain asioita, joita voisi kutsua okkultismin perusoletuksiksi. Rajan voisi kai vetää johonkin 15-16v kohdalle, jolloin okkultismi ja satanismi black metallin kautta alkoivat kiinnostaa "erilaisina ajattelutapoina", ja jälkimmäiseen itseni identifioinkin (tosin hyvin eri merkityksessä kuin nykyään). Eli siis päälle 10 vuotta kuitenkin.
Nefastos wrote:
Millaiseksi visioisit nykyisen itsesi, jos et olisi tutustunut okkultismin maailmankuvaan, tai valinnut tätä tietä?
Tähän on kyllä vaikea vastata varmuudella. Ensimmäisenä tulee mieleen, että olisin ajautunut syvemmälle silloiseen ihmisvihaan & nihilismiin ja jopa päätynyt johonkin Auvis-henkiseen ratkaisuun - tai todennäköisemmin kuitenkin nysvännyt lopun ikään Dostojevskin Kellariloukon päähenkilön tapaan (koska olen aina ollut tosiasiassa hyvin herkkä). Yhtä todennäköistä on kuitenkin että ko. ratkaisu olisi osoittautunut ilman okkultismin mukaantuloa nopeammin valheelliseksi ja olisin sen sijaan tarttunut haasteisiin, joista vetäydyin koska okkultismissa minulle avautui todellisten oivallusten ohella myös nihilismiä rikkaampi "oma maailma" johon paeta, ts. tavallaan myös syvempi valhe. Olisin siis saattanut aikuistua monissa asioissa aiemmin ja sitä kautta ehkä saavuttaa persoonallisella tasolla täydemmän elämän.

Kaikkein todennäköisintä lienee kuitenkin, että olisin kutakuinkin samanlainen kuin nyt, paitsi joitain esteettisiä kokemuksia köyhempi ts. fakkiintuneempi tuttuun arkitodellisuuteen. En lopulta usko, että arkielämän kiinnostuksen kohteissani tai moraalisessa luonteessani olisi suurta eroa.
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 3550
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Kuinka okkultismi on muuttanut sinua?

Postby Nefastos » Wed Jan 09, 2013 3:44 pm

Wyrmfang wrote:Tähän on kyllä vaikea vastata varmuudella.


Jossitteluleikit ovat aina vaikeita. Ehkeivät kuitenkaan aina turhia, koska tässä voi taas verestää sitä, mikä okkultismissa on itselle muutosvoimaista, ja ettei se lakkaa olemasta sitä.

Kelailin eilen tuota, mitä fra Obnoxion sanoi potentiaalisesta roistoutumisestaan. Eli että okkultismi auttoi näkemään mielekkyyttä lainmukaisuudessa. Itselleni nimittäin asia on päinvastoin: ilman okkultismia olisin varmaankin pitäytynyt suorastaan alleviivatun "kunnollisena". Syvä haluni silloittaa vastakohtia & välttää konflikteja olisi johtanut varmasti sellaiseen luovimiseen, jossa mitään eheyttäviä säröjä ei olisi päässyt esiin - mikä tosiasiassa on ihmiselle aika herpaannuttava tila. Ja uskoakseni väistämättä johtaa myös ainakin jonkinasteiseen epärehellisyyteen.

Eli tullaan taas siihen, että okkultismi lienee käytännössä kykyä/halua yhtyä siihen vastakohtaansa, joka ensin ilmenee Varjona & sitten sielullisena puolisona, sanan mystisessä merkityksessä. Ellei tuota omaa toiseuttaan haasta, on ihan sama mikä oma temperamentti on, koska paikoilleen jäädessään se elää & kasvaa hyvin hitaasti, luonnon täydellä muutosvastarinnalla.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
obnoxion
Sodalis
Posts: 1913
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm

Re: Kuinka okkultismi on muuttanut sinua?

Postby obnoxion » Thu Jan 10, 2013 8:01 am

Nefastos wrote:Kelailin eilen tuota, mitä fra Obnoxion sanoi potentiaalisesta roistoutumisestaan. Eli että okkultismi auttoi näkemään mielekkyyttä lainmukaisuudessa. Itselleni nimittäin asia on päinvastoin: ilman okkultismia olisin varmaankin pitäytynyt suorastaan alleviivatun "kunnollisena". Syvä haluni silloittaa vastakohtia & välttää konflikteja olisi johtanut varmasti sellaiseen luovimiseen, jossa mitään eheyttäviä säröjä ei olisi päässyt esiin - mikä tosiasiassa on ihmiselle aika herpaannuttava tila. Ja uskoakseni väistämättä johtaa myös ainakin jonkinasteiseen epärehellisyyteen.

Eli tullaan taas siihen, että okkultismi lienee käytännössä kykyä/halua yhtyä siihen vastakohtaansa, joka ensin ilmenee Varjona & sitten sielullisena puolisona, sanan mystisessä merkityksessä. Ellei tuota omaa toiseuttaan haasta, on ihan sama mikä oma temperamentti on, koska paikoilleen jäädessään se elää & kasvaa hyvin hitaasti, luonnon täydellä muutosvastarinnalla.
Varmasti näin on oltava. Lisättäköön että toisaalta pitkän aikaa okkultismi itse asiassa pahensi huonoja puoliani, mikä on tyypillinen ilmiö. Polulle astuminen nostaa nopeasti pohjamudat vedenpintaan. Itse olen siis tietoisesti harjoittanut okkultismia tänä vuonna 20 vuotta, joista yli kymmenen ensimmäistä vuotta enemmän tai vähemmän sameissa vesissä. Jos tuolloin olisi ollut olemassa Azazelin Tähteä vastaava seura, voisi tuo aika näyttää paljon valoisammalta niin itselle kuin muille. Se on tällä hetkellä eräs tärkeimmistä syistä miksi tahdon toimia aktiivisesti Veljeskunnassa; että mahdollisimman moni muu voisi selvitä ensimmäisistä vuosistaan ilman ylivoimaisia vaikeuksia ja peruuttamattomia erehdyksiä.
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest