Koronakriisin myönteiset vaikutukset?

Oman elämän ja nykymaailman yhteen sovittaminen.
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 3674
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Koronakriisin myönteiset vaikutukset?

Post by Nefastos »

Segel wrote:
Wed May 20, 2020 12:30 pm
Mitä ajattelet siitä, että onko tälle poistuneelle sielulle jotakin haittaa siitä, että ruumin hengailee "elossa" edelleen, vai onko sekin sille jo samantekevää?

Pääsääntöisesti kaikki bilokaation tilat (ihmisen eri prinsiipit ovat eri tiloissa) ovat sameita ja sekaannuttavia. Ne jotka ovat kokeneet unihalvauksia tai vastaavia puoliunen tiloja tietävät, kuinka erikoinen ja hankala tilanne voi olla ikään kuin kahdessa todellisuudessa samanaikaisesti. Unihalvaukseen helposti liittyvä kauhun tunne on kuitenkin varmasti paljon harvinaisempi sielun immersiossa, koska suunta on päinvastainen: "hallusinaatio" (ts. astraalimaailma) on todellisuus, ja sellaisena turvallinen. Kauhun tunteet syntyvät vieraudesta.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Hairetikos
Frater
Posts: 34
Joined: Tue Nov 28, 2017 11:56 pm

Re: Koronakriisin myönteiset vaikutukset?

Post by Hairetikos »

OIkeastaan pelkkää plussaa on ollut koko kevät. Sosiaalisten kontaktien romahdus on tehnyt vain hyvää. Aivan uudenlainen ajankäyttö mahdollisti tekemisen keskittämisen asioihin, joille on antanut turhankin vähän aikaa ennen koko pandemiaa. Olen esim parin kuukauden aikana lukenut melkein saman verran kuin koko viime vuonna. Meditatiiviset toimet ovat taas olleet tapetilla ja se on antanut, noh, kaikenlaista. Missään vaiheessa en oikein jaksanut olla itsestäni huolissaan, vaan asenne on pysynyt koko ajan aavistuksen itsetuhoisessa "come what may" -meiningissä. Ikänsä puolesta riskiryhmään kuuluvista vanhemmista oli kyllä huoli, mutta mistäpä ne Lapin kairassa kinosten keskellä mitään tautia saa.

Suurin turhautuminen liittyy kuitenkin siihen, että vaikka maailmalle näytettiin miten itsestäänselvyytenä ja ikuisina annetut asiat kyykkäsivät yhden rna-ketjun voimasta, niin meno tuskin muuttuu ja planeetan, ekosysteemin ja heikommassa asemassa olevien riisto jatkunee ihan entiseen malliin.
Post Reply